vergelijken

Vergelijken. Een werkvorm om in de klas samen criteria te formuleren.
Vandaag kijken we naar twee sollicitanten. – Kijk eerst deze twee fragmenten uit het sollicitatiegesprek. Houd bij wat jij vindt dat de sollicitant goed en minder goed doet. – Maak daarna duo’s. Vergelijk de sollicitanten. Wie zouden jullie aannemen? En waarom? – Aan welke criteria voldoet een goede sollicitant? Maak samen een lijstje hiervan. Rangschik van belangrijk naar minder belangrijk. Zet het criterium dat jullie het belangrijkst vinden dus bovenaan in de lijst. In plaats van gesprekken op video zijn ook brieven, posters, mails, rapporten of live presentaties geschikt om te vergelijken. Dit werkt omdat de criteria bottom-up ontstaan en omdat iedereen graag ergens wat van vindt.
Varianten

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *