flips

Flips. Een werkvorm waarmee je als docent geen theorie meer uitlegt.
Maak in de klas een paar groepen. Geef elke groep een hoofdstuk om uit te werken. Studenten schrijven op de flips: – linksbovenin de belangrijkste dingen uit het hoofdstuk – linksonderin de verbanden tussen die dingen – rechtsonder een recent nieuwsbericht over 1 van de onderwerpen – rechtsboven een stripverhaaltje van een heel belangrijk onderwerp 1 iemand zorgt ervoor dat de flip in 3 minuten kan worden toegelicht (chef presenteren) en 1 iemand zorgt ervoor dat de flip er visueel aantrekkelijk uitziet (chef lay-out). Zestig minuten de tijd! Bespreek na! Dit werkt omdat studenten zelf het werk doen en de docent alleen even qua niveau omhooghelpt op eind.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *