propjes gooien

Propjes gooien. Een werkvorm voor kennismaken.
Jullie krijgen allemaal een strookje papier. Ik doe ook mee. Noteer eerst je naam heel klein in de hoek. Bedenk een vraag voor iemand anders en schrijf die op het strookje. Maak er propjes van en doe ze in de hoed. De docent begint: die pakt een propje en opent het, leest de vraag hardop voor en geeft antwoord. Hij gooit een propje naar de volgende. De student leest de vraag voor en geeft antwoord. De docent geeft de student een nieuw propje en de student gooit dat weer naar de volgende student. Zo gaat het door tot de propjes op zijn. Dit werkt omdat iedereen wat over zichzelf vertelt.
Varianten
Op de strookjes kun je behalve kennismaakvragen ook inhoudelijke vragen laten maken over de stof! Dan is bespreken in kleinere groepen handiger.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *